Izolacija od mineralne vune igra glavnu ulogu u pružanju toplinske, požarne sigurnosti, zvučnih performansi i udobnosti u domu

Općenito je poznato da zgrade čine 40% svjetske emisije ugljika, a povećavanje njihove energetske učinkovitosti i dalje je prioritet za vlade dok se pokušavaju boriti protiv klimatskih promjena. Iako će primarna uloga izolacije osigurati toplinske performanse, odabirom prave izolacije također će se odrediti zvučna i požarna svojstva zgrade kao i razina udobnosti koju pruža svojim korisnicima. Knauf izolacijska rješenja od mineralne vune pružaju jedinstvenu kombinaciju performansi .

Sigurnost od požara

izolacija od mineralne vuneProtupožarne karakteristike izolacije daju joj mogućnost pružanja pasivne zaštite od požara.

Zgrade moraju biti projektirane i izgrađene tako da smanje rizik od požara i njegovo širenje ukoliko do njega dođe, kao i da maksimiziraju stabilnost građevine. Pored toga što djeluju kao barijera za požar, ako se to dogodi, naša izolacijska rješenja od nezapaljive mineralne vune neće pridonijeti fazama njezinog razvoja, minimizirajući ukupni učinak i posljedice.

Toplinska izolacija

Svojstva koja štede energiju i toplinska karakteristika izolacije održavaju zgrade toplima zimi i hladnima ljeti.

Što je veća temperaturna razlika između zgrade iznutra i izvana, brže će zgrada gubiti toplinu zimi i ljeti dobivati ​​toplinu.

Naša izolacijska rješenja od mineralne vune pomažu u održavanju stabilne unutarnje temperature usporavanjem prijenosa topline konvekcijom, kondukcijom i zračenjem.

Ako pravilno izolirate nekretninu, energija se može uštedjeti ili iz sustava grijanja za grijanje hladne zgrade, ili iz klimatizacijskog sustava pri hlađenju tople zgrade.

Zvučna izolacija

izolacija od mineralne vuneAkustična izvedba izolacije može pomoći u stvaranju poboljšanog unutarnjeg okruženja za stanare zgrada.

Zaštita od buke doprinosi „kvaliteti života“ koju pružaju stanovi, te zdravom, produktivnom i atraktivnom okruženju u uredima, bolnicama, školama i drugim zgradama koje nisu u domaćinstvu.

Naša rješenja za izolaciju od mineralne vune pružaju visoku razinu apsorpcije zvuka i smanjenja buke u novogradnji ili unutar postojećih zgrada kroz dodatnu opremu, kako bi se poboljšala zvučna izolacija i
zvučni komfor.

Udobnost

izolacija od mineralne vuneIzolacija može pomoći u stvaranju suhih, ugodnih zatvorenih okruženja i zgrada i imati veliki utjecaj na zdravlje i dobrobit njihovih korisnika.

Sprječavajući curenje zraka, nekontroliranu kondenzaciju i moguće spore plijesni, plijesan ili mikrobne organske spojeve, dobro izolirana, hermetička ovojnica zgrade također doprinosi zdravlju zgrade – posebno ako je kombinirana s učinkovitom ugradnjom otopina i kontroliranim sustavom ventilacije.

Leave a comment